bine ati venit la Miraj Tour
Informatii si rezervari
0720 434 457 / 0754 268 046
de la 845 EUR

Circuit Israel - Iordania 6 nopti 4*

Detalii oferta

Ziua 1. Bucuresti – Tel Aviv – Tiberias
Prezentare in Aeroportul Bucuresti OTOPENI pentru zbor Bucuresti-Tel Aviv cu compania El Al. Decolare din Bucuresti cu destinatia Tel Aviv, sosire pe aeroportul Ben Gurion-Tel Aviv. Dupa formalitatile vamale ne indreptam spre Betlehem pentru cazare.

Ziua 2. Bethleem - Manastirea Sf. Sava – Ein Karem
Mic dejun. Dupa micul dejun ne vom deplasa in pustiul Iudeii pentru a vizita Manastirea Sf. Teodosie cu Pestera Magilor in care se afla mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma si Damian. De la Manastirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile catre Manastirea Sf. Sava, manastire care dateaza din sec V si care adaposteste moastele Sf. Sava (accesul in incinta manastirii este permis doar barbatilor). Dupa amiaza vom merge in Bethleem unde vom vizita Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului, ce adaposteste Pestera in care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de Maicii Domnului numita “Betleemita” sau “Aparatoarea Bethleemului”); de aici la proximativ 500m se afla Grota Laptelui, unde potrivit traditiei era adapostita Maica Domnului cu Pruncul, in noaptea in care Dreptul Iosif a primit porunca de la inger sa paraseasca Betleemul si sa fuga in Egipt. Deplasare la Ein Karem, patria Sfantului Ioan Botezatorul. Aici vizitam Biserica si locul unde s-a nascut ”cel mai mare Om nascut dintr-o femeie” si Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul intalnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 3. Ierusalim - Muntele Maslinilor – Muntele Sion - Via Dolorosa
Dupa micul dejun vom merge in Ierusalim, numit si Orasul Pacii, pe Muntele Maslinilor, unde ne vom vizita: Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului ce aminteste de Inaltarea Domnului la cer si unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost gasit pentru a doua oara capul Sf. Ioan Botezatorul, Manastirea Pater Noster, loc unde potrivit traditiei Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii Sai Rugaciunea Domneasca „Tatal nostru”), Manastirea „Dominus Flevit” („Domnul a plans”) zidita in forma de lacrima, pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a plans lipsa de pocainta a celor din Cetatea Sfanta dar a deplans si soarta pe care o va avea Ierusalimul, Gradina Ghetsimani cu Biserica Natiunilor ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fi prins, Biserica Mormantul Maicii Domnului unde vom cobora cele 48 de trepte pana la Mormantul Fecioarei Maria si Grota Tradarii, grota unde a fost inchis Iisus inainte de judecata. Intram in Cetatea Sfanta a Ierusalimului pe poarta Sf. Stefan si parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, ajungand la Biserica Sf. Invieri in care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormant, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Asezamantul Romanesc de la Ierusalim. Dupa aceea ne vom indrepta Muntele Sion unde se afla Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul „Cina cea de Taina” (locul primei biserici crestine din lume) si Mormantul Sfantului Prooroc si Psalmist David. Vizita in zona evreiasca a Sfintei Cetati la Zidul Plangerii. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 4. Bethleem - Ierihon – Madaba – Amman
Mic dejun. Ne indreptam catre Manastirea Carantania de pe Muntele Ispitirii pentru a avea o privire panoramica asupra Ierihonului, cel mai vechi oras din lume. Situat la nord-est de Ierusalim la circa 40 de km , Ierihonul este orasul aflat la cea mai joasa altitudine, aproximativ 250 m sub nivelul marii.Intram in oras si mergem sa vedem Biserica Dudul lui Zaheu. Ne continuam programul si ne indreptam spre frontiera cu Iordania. Dupa formalitatile vamale intram pe teritoriul Iordaniei si prima oprire va fi la Muntele Nebo, unul din cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei de unde Moise a vazut pamantul fagaduintei si de unde ne vom bucura de o panorama spectaculoasa asupra Vaii Iordanului si a Marii Moarte. Ne indreptam spre “Orasul Mozaicului” - Madaba, unde principala atractie este Biserica Greco – Ordodoxa Sf. Gheorghe si harta din mozaic a Ierusalimului si a Pamantului Fagaduintei: reprezentarea grafica contine doua milioane de bucati viu colorate ce ilustreaza dealuri, vai, orase dar si Delta Nilului. Ne indreptam spre Amman, capitala Iordaniei, numita in antichitate Philadelphia. Cazare si cina in hotel in Amman.

Ziua 5. Amman – Petra – Amman
Dupa micul dejun, vom vizita Petra, supranumit si orasul rosu. O minune a lumii, Petra este fara indoiala cea mai valoroasa comoara a Iordanului si cea mai importanta atractie turistica: un oras vast si unic ce a fost sculptat in muntii Sahara de catre nabataeans acum mai bine de doua mii de ani si uitat pana la redescoperirea sa de catre elvetianul Juhann Ludwig Burkhardt in anul 1812. Principala intrare se face printr-un culoar ingust lung de un km (Siq) si flancat pe ambele parti de stanci inalte de 80 metri iar culorile formatiunilor de piatra sunt absolut uimitoare. La capatul aleii vei ajunge la Al-Khazneh: o fatada masiva sculptata din piatra roz pura ce diminueaza orice alta atractie in jurul sau. Aici vei descoperi totodata Teatrul Roman, Templul Leului, Qasr Bint Pharaoun. (incaltaminte comoda pentru mers pe jos aprox. 4 km). Parasim Petra si trecand peste Valea lui Moise, revenim la Amman si facem un tur panoramic al orasului. Cazare si cina la hotel in Amman.

Ziua 6. Tiberias – Muntele Tabor – Nazareth – Cana Galileii – Amman
Mic dejun. Azi ne reintoarcem in Israel si ne indreptam catre punctul de frontiera de la Ben She"an (Decapolis). Dupa formalitatile vamale plecam catre Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei in vin. Optional ne putem relaxa cu o croaziera pe Marea Galileii cu o barca asemenea celei de pe timpul Mantuitorului.

Ne continuam traseul catre Nazareth, cel mai populat oras arab din Israel; este descris ca fiind locul copilariei lui Iisus Hristos. Aici vom Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil, ridicata deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria si aflat in apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictata de fratii Morosanu in 1977, apoi vom merge catre Biserica Catolica Buna Vestire in incinta careia se afla casa parintilor Fecioarei Maria.
Ultima oprire din programul zilei de azi este la Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbrea la Fata a Domnului; in biserica greco-ortodoxa se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Cazare si cina la hotel in Tiberias/Nazareth.

Ziua 7. Haifa - Tel Aviv – Bucuresti
Mic dejun. Coboram pe coasta Marii Mediterane pe urmele Sf. Petru pana la Cezareea, locul unde Corneliu a fost botezat si de unde Sf. Pavel a plecat la Roma. Ajungem in orasul Haifa unde vedem panoramic frumoasele gradini suspendate Bahai si Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul).

Ajungem in Tel Aviv, cel mai modern oras din Israel, denumit si „Orasul primaverii” unde facem un un tur si avem timp liber pentru ultimele suveniruri.

In cursul serii ne indreptam catre Aeroportul din Ben Gurion pentru formalitatile vamale si imbarcare pentru zborul de Bucuresti.

Servicii incluse

 • Transport avion București – Tel Aviv – București
 • Taxe de aeroport
 • Transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului
 • 6 nopţi cazare la hoteluri de 4* și 3* conform clasificării din Israel si Iordania
 • Demipensiune (2 mese pe zi - conform programului)
 • Taxe de intrare la obiectivele din program
 • Preot însoţitor din partea agentiei și ghid local vorbitor de limba română

Servicii neincluse

 • Excursiile opționale, pentru grup minim de 30 de persoane
 • Alte taxe şi cheltuieli personale
 • Alte mese decât cele menţionate în program
 • Băuturile la mese
 • Alte obiective turistice decât cele menţionate
 • Casti si bacşişuri pentru şoferi şi ghizi locali în valoare de 5 Euro de persoană pe zi (se plătește obligatoriu către ghidul israelian)
 • Taxe de oraș - plătibile la hotel
 • Taxe de rezervare și de viză pentru Iordania - 50 Euro/pers. (se achită la înscriere)
 • Asigurare Covid (storno + medicala)

Preturi

01.09.2022 - 09.09.2022

Camera Standard
Demipensiune
845 EUR de pers

Ai nevoie de ajutor? Suntem aici

Miraj Tour

Miraj Tour

Agent Disponibil

Distribuie oferta in social media

Partenerii nostri


partener Christian Tour
partener Dertour
partener Perfect Tour
partener Prestige Tours
partener Laguna Tour
partener Paralela 45
partener Karpaten turism
partener Interra
partener Happy Tour
partener Paradis Tours
partener Tale Travel
partener Cocktail Holidays
partener Bibi Tour
partener Europa Travel
partener Hello Holidays
partener Premio Travel
partener Alt Transport
partener Eturia
partener Aerotravel
partener Easy Market
partener Croaziere.net
partener MaltaTravel
partener Transilvania Broker